Aklınızda soru işareti kalmasın. Hakkımızda merak ettiğiniz her şey burada!
Vücudun normalde zararlı olmayan bazı maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesidir. Vücudu hastalıklara koruyan bağışıklık sistemi bazı insanlarda zararlı olmayan bir takım maddelere karşı aşırı yanıt verir. Bu reaksiyonlara "alerji", alerjik reaksiyonlara yol açan maddelere de "Alerjen" denir. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde yer alan gıda alerjilerine sebep olan maddeler tabloda yatay kolonda belirtilmiştir. Menüde yer alan ürünlerin içerisinde olan alerjenler tabloda "+ " ile ifade edilmiştir.
**Patates kızartması ve hash brown gibi ürünler herhangi bir alerjen kaynağı içermemektedir ancak mutfaklarımızda alerjenlerin çapraz bulaşmasını önleyici ekstra bir önlem bulunmamaktadır.
ALERJEN LİSTESİ