Kapat

BU LEZZETE GÜVEN

BU LEZZETE GÜVEN

Aklınızda soru işareti kalmasın. Hakkımızda merak ettiğiniz her şey burada!

McDonald’s’ta gıda güvenliği nasıl sağlanır?

McDonald’s kalite anlayışının temelinde gıda güvenliği yatar. Restoranlarımızda, son ürün kalite anlayışından ziyade ürünün kalite ve gıda güvenliğinin tarladan tepsiye tüm süreçlerde izlenebilmesi için sistemler geliştirilmiştir.

DAHA FAZLA BİLGİ

Gün boyu kullanılan kızartma yağları tekrar kullanılıyor mu?

Kesinlikle hayır. Restoranlarımızda kullandığımız kızartma yağları, 6 Haziran 2015 tarihli 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” esaslarına uygun olarak, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sadece biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürülür.

DAHA FAZLA BİLGİ

Ürünlerinizde domuz eti ve mamüllerini kullanıyor musunuz?

Ürünlerimizde kesinlikle domuz eti, domuz kökenli katkı maddesi ve yağı kullanılmamaktadır.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald's restoranlarında çalışanlar ellerini ne sıklıkta yıkar?

McDonald's temizlik ve sanitasyon kurallarına göre, restoranda bulunan herkes, önceden belirlenen prosedüre göre yarım saatte bir defa ellerini yıkamak zorundadır. Eller bir yere değmemiş olsa bile yarım saatte bir sanitize etme kuralı geçerlidir.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald’s restoranlarında et ve tavuk ürünleri nasıl hazırlanır?

McDonald’s et ve tavuk ürünleri, McDonald’s Standartları’na uygun bir şekilde, özel ızgaralarda pişirilir. McChicken ve Chicken McNuggets, diğer tüm ürünler gibi McDonald's güvenli yiyecek kurallarına göre pişirilir. Bu kurallara göre tavuk ürünlerinin belli bir iç sıcaklığa ulaşması (74°C) için pişme süreleri, kalite ve lezzetleri konusunda McDonald's'ın yüksek standartları uygulanır. Pişme derecesi ve saniye detayına kadar pişme süresi ayrı ayrı belirlenmiş fritözlerde pişerler. Dana etinde de tavuk ürünlerinde olduğu gibi kurallara bağlı bir pişirme prosedürü uygulanır. Buna göre dana eti ve ürünleri, merkez sıcaklığı en az 69°C olana kadar pişirilir. Farklı burger türleri için, farklı ızgaralar kullanılır.

DAHA FAZLA BİLGİ

Hangi kanallar üzerinden sipariş verebilirim?

Restoranlarımıza gelemeyecek kadar yorgun ya da yoğunsanız, McDonald’s Mobil Uygulaması, McDonald’s Web Sitesi, 444 62 62 Numaralı Çağrı Merkezi, Yemek Sepeti, Trendyol Go, Getir Yemek ve Migros Yemek üzerinden sipariş verebilirsiniz.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald’s Türkiye’nin sahibi kimdir?

McDonald’s Türkiye yerel bir işletmedir, tüm mülkiyeti ve işletmesi Katarlı Boheme Investment Şirketi tarafından denetlenmektedir.

DAHA FAZLA BİLGİ

Big Mac sosun içeriğinde neler var?

McDonald’s’ın meşhur Big Mac sosunda su, bitkisel yağ, turşu, sirke, şeker, mısır nişastası, mısır şurubu, yumurta sarısı, hardal tozu, baharat aromaları, paprika aroması ve kurutulmuş sarımsak tozu yer alıyor.

DAHA FAZLA BİLGİ

McChicken ve McNuggets eti için sadece tavuğun göğüs kısmından yararlanıyorsunuz? Kesim işleminden sonra tavuğun kalan kısımlarından da yararlanıyor musunuz?

McChicken ve McNuggets üsrünlerimizde tavuğun göğüs kısmının yanı sıra kalça kısmından da yararlanıyoruz. Tavuğun kalan kısımlarını ise tedarikçi firmamız McDonald’s ile bağlantısı olmayan farklı ürünler için kullanıyor.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald’s ürünlerinin besin değerlerine nasıl ulaşabiliriz?

McDonald’s sorumlu bir kurum olarak günlük besin değelerine McDonald’s’ın internet sitesinden, tepsi örtülerinden ya da restoranda bulabileceğiniz “Beslenme Broşürleri” ile sağlıyoruz.

DAHA FAZLA BİLGİ

Kalite Kontrol ve Kalite Güvence süreçlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ürünlerimizin kalitesini korumak ve süreklilik yakalamak adına oluşturduğumuz süreç toplam 4 adımdam oluşuyor;
- Üretimin Her Aşamasının Kontrolü - İyi Üretim Uygulamaları - İzlenebilirlik, HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) - İç ve Dış Bağımsız Denetimler

DAHA FAZLA BİLGİ

Hamburger köfteleri yağda mı kızartılır?

Hayır. Hamburger köftelerimizi ızgarada pişiriyoruz.

DAHA FAZLA BİLGİ

Yemek tepsilerinde bazen hiç açılmamış, hiç kullanılmamış ketçap veya mayonez poşetleri kalıyor. Bu ketçap, mayonez veya sos poşetlerine ne olur?

McDonald's Güvenli Yiyecek Prosedürleri'ne göre bir misafire sunulan herhangi bir yiyecek, hiç kullanılmamış veya ambalajı açılmamış olsa bile asla tekrar kullanılmaz, ikinci bir kişiye asla sunulmaz. McDonald's, gıda güvenliği ile ilgili risk almaz!

DAHA FAZLA BİLGİ

Restoranlarda yerler ne sıklıkta silinir?

Ortalama bir McDonald's restoranında yerler günde 24 kez paspaslanır.

DAHA FAZLA BİLGİ

İçeceklerde kullandığınız buz küpleri içme suyundan mı yapılıyor?

Evet. İçeceklerimizde kullandığımız buz küpleri, diğer içeceklerimizde kullandığımız gibi içme suyu ile üretiliyor. Ürettiğimiz buzları taşıdığımız buz kovalarını ve ölçeklerini her gün temizlediğimiz gibi, buz üretme makinemizi de ayda bir defa olmak üzere temizliyoruz.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald’s çalışanları, burgerleri hazırlarken steril bir eldiven kullanıyorlar mı?

Çalışanlarımız burger hazırlığında mutlaka steril bir eldiven kullanırlar. Tavuk ve dana köftesi gibi çiğ materyaller ile çalışırken ikinci bir eldiven kullanarak oluşabilecek riskleri en aza indirmeye gayret ederler.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald's'da salatalarının ve yeşilliklerinin temizliği nasıl sağlanır? Salatalar, restoranlarda mı yıkanır?

McDonald's salataları, öncelikle sözleşmeli çiftçiler tarafından tohumundan itibaren kontrollü sistemlerle yetiştirilir ve Fersan firmasının yüksek teknoloji içeren salata kesme, yıkama ve paketleme tesislerinde hazır hale getirilir. Soğukta muhafaza edilen salatalar, hazır paketli bir şekilde ve soğuk zincir dahilinde, taze olarak restoranlara ulaştırılır. Tüm bu işlemler sırasında çok detaylı ve titiz McDonald's standartları uygulanırken, 1 kilo salata için, yıkama sırasında 5.5 litre su kullanılır. Özel olarak yetiştirilmiş salataların kıtır kıtır olması ve tazeliğini devam ettirebilmesi için yıkandığı suyun derecesi bile kritiktir. Salatalar, tarladan restorana kadar hammadde ve üretimin her aşamasında izlenebilirlik özelliğine sahiptir.

Daha Fazla Bilgi

McDonald's restoranlarında etlerin pişirildiği ızgaraların özellikleri nelerdir?

McDonald's etleri, en güvenli, kaliteli, doğru sıcaklıkta ve lezzetli ürünü sunabilmeyi hedefleyen McDonald's standartlarına uygun özel ızgaralarda pişirilir: . Hamburger ve Quarter Pounder gibi farklı burgerlerin etleri, bu etlerin özelliklerine göre ayarlanmış farklı ızgaralarda pişer ve farklı etlerle ızgaralar karıştırılmaz. . Izgaraların üst kapak ve alt kapak sıcaklık dereceleri farklıdır ve standarttır. . Her etin pişme süresi McDonald's'ta saniyesine kadar belirlenmiştir. Farklı etlerin pişme süresi farklıdır.

DAHA FAZLA BİLGİ

McDonald's “Soğuk Zincir” uygulamasından söz edebilir misiniz?

Donmuş gıda maddelerinin raf ömrü süresince sağlıklı ve taze kalmasını sağlamak amacıyla minimum -18 °C'de dondurulduktan sonra kesintisiz aynı ısı derecesinde taşınması ve depolanması işlemidir. McDonald's'ta soğuk zincirin sürekliliği için, ürünlerin üreticiden alınması, depolanması, sevkiyatı ve restoranlara teslimi boyunca tüm aşamalarda casus termometreler ve bilgisayar sistemleriyle sıcaklıklar kontrol ve takip edilir.

DAHA FAZLA BİLGİ

“Big Mac Endeksi” nedir?

1986 yılında, farklı ülkelerin para birimlerinin birbirlerine olan oranlarını gözlemlemek amacıyla oluşturulan Big Mac Endeksi, uluslararası ekonominin en eski temellerinden birine dayanıyor: Satın Alma Gücü Paritesi. Bu teoriye göre, 1 doların her ülkede aynı satın alma gücüne sahip olduğu varsayılıyor. Teoride söz konusu olan ‘alışveriş sepetimizde’ McDonald’s tarafından 100’den fazla ülkede üretilen dünyaca ünlü Big Mac yer alıyor. Big Mac Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre, dünyanın diğer ülkelerinde satın aldığınız hamburger, ABD’de aldığınız hamburger ile aynı fiyatta olmalıdır. Buna göre hamburgerlerin satış fiyatı karşılaştırıldığında, bir ülkenin para biriminini gerçek değerinin üstünde ya da altında olması gerektiği ortaya çıkıyor.

DAHA FAZLA BİLGİ

Dondurma ve Milkshake ürünlerinizde gluten yer alıyor mu?

Evet. Gluten, dondurma ve milkshake ürünlerimizde bulunuyor.

DAHA FAZLA BİLGİ

Aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Kırmızı ile işaretlenen alanların doldurulması zorunludur.


McDonald’s’ta gıda güvenliği nasıl sağlanır?

McDonald’s kalite anlayışının temelinde gıda güvenliği yatar. Restoranlarımızda, son ürün kalite anlayışından ziyade ürünün kalite ve gıda güvenliğinin tarladan tepsiye tüm süreçlerde izlenebilmesi için sistemler geliştirilmiştir.

Gün boyu kullanılan kızartma yağları tekrar kullanılıyor mu?

Kesinlikle hayır. Restoranlarımızda kullandığımız kızartma yağları, 6 Haziran 2015 tarihli 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” esaslarına uygun olarak, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde sadece biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürülür.

Ürünlerinizde domuz eti ve mamüllerini kullanıyor musunuz?

Ürünlerimizde kesinlikle domuz eti, domuz kökenli katkı maddesi ve yağı kullanılmamaktadır.

McDonald's restoranlarında çalışanlar ellerini ne sıklıkta yıkar?

McDonald's temizlik ve sanitasyon kurallarına göre, restoranda bulunan herkes, önceden belirlenen prosedüre göre yarım saatte bir defa ellerini yıkamak zorundadır. Eller bir yere değmemiş olsa bile yarım saatte bir sanitize etme kuralı geçerlidir.

McDonald’s restoranlarında et ve tavuk ürünleri nasıl hazırlanır?

McDonald’s et ve tavuk ürünleri, McDonald’s Standartları’na uygun bir şekilde, özel ızgaralarda pişirilir. McChicken ve Chicken McNuggets, diğer tüm ürünler gibi McDonald's güvenli yiyecek kurallarına göre pişirilir. Bu kurallara göre tavuk ürünlerinin belli bir iç sıcaklığa ulaşması (74°C) için pişme süreleri, kalite ve lezzetleri konusunda McDonald's'ın yüksek standartları uygulanır. Pişme derecesi ve saniye detayına kadar pişme süresi ayrı ayrı belirlenmiş fritözlerde pişerler. Dana etinde de tavuk ürünlerinde olduğu gibi kurallara bağlı bir pişirme prosedürü uygulanır. Buna göre dana eti ve ürünleri, merkez sıcaklığı en az 69°C olana kadar pişirilir. Farklı burger türleri için, farklı ızgaralar kullanılır.

Hangi kanallar üzerinden sipariş verebilirim?

Restoranlarımıza gelemeyecek kadar yorgun ya da yoğunsanız, McDonald’s Mobil Uygulaması, McDonald’s Web Sitesi, 444 62 62 Numaralı Çağrı Merkezi, Yemek Sepeti, Trendyol Go, Getir Yemek ve Migros Yemek üzerinden sipariş verebilirsiniz.

McDonald’s Türkiye’nin sahibi kimdir?

McDonald’s Türkiye yerel bir işletmedir, tüm mülkiyeti ve işletmesi Katarlı Boheme Investment Şirketi tarafından denetlenmektedir.

Big Mac sosun içeriğinde neler var?

McDonald’s’ın meşhur Big Mac sosunda su, bitkisel yağ, turşu, sirke, şeker, mısır nişastası, mısır şurubu, yumurta sarısı, hardal tozu, baharat aromaları, paprika aroması ve kurutulmuş sarımsak tozu yer alıyor.

McChicken ve McNuggets eti için sadece tavuğun göğüs kısmından yararlanıyorsunuz? Kesim işleminden sonra tavuğun kalan kısımlarından da yararlanıyor musunuz?

McChicken ve McNuggets üsrünlerimizde tavuğun göğüs kısmının yanı sıra kalça kısmından da yararlanıyoruz. Tavuğun kalan kısımlarını ise tedarikçi firmamız McDonald’s ile bağlantısı olmayan farklı ürünler için kullanıyor.

McDonald’s ürünlerinin besin değerlerine nasıl ulaşabiliriz?

McDonald’s sorumlu bir kurum olarak günlük besin değelerine McDonald’s’ın internet sitesinden, tepsi örtülerinden ya da restoranda bulabileceğiniz “Beslenme Broşürleri” ile sağlıyoruz.

Kalite Kontrol ve Kalite Güvence süreçlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ürünlerimizin kalitesini korumak ve süreklilik yakalamak adına oluşturduğumuz süreç toplam 4 adımdam oluşuyor;
- Üretimin Her Aşamasının Kontrolü - İyi Üretim Uygulamaları - İzlenebilirlik, HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) - İç ve Dış Bağımsız Denetimler

Hamburger köfteleri yağda mı kızartılır?

Hayır. Hamburger köftelerimizi ızgarada pişiriyoruz.

Yemek tepsilerinde bazen hiç açılmamış, hiç kullanılmamış ketçap veya mayonez poşetleri kalıyor. Bu ketçap, mayonez veya sos poşetlerine ne olur?

McDonald's Güvenli Yiyecek Prosedürleri'ne göre bir misafire sunulan herhangi bir yiyecek, hiç kullanılmamış veya ambalajı açılmamış olsa bile asla tekrar kullanılmaz, ikinci bir kişiye asla sunulmaz. McDonald's, gıda güvenliği ile ilgili risk almaz!

Restoranlarda yerler ne sıklıkta silinir?

Ortalama bir McDonald's restoranında yerler günde 24 kez paspaslanır.

İçeceklerde kullandığınız buz küpleri içme suyundan mı yapılıyor?

Evet. İçeceklerimizde kullandığımız buz küpleri, diğer içeceklerimizde kullandığımız gibi içme suyu ile üretiliyor. Ürettiğimiz buzları taşıdığımız buz kovalarını ve ölçeklerini her gün temizlediğimiz gibi, buz üretme makinemizi de ayda bir defa olmak üzere temizliyoruz.

McDonald’s çalışanları, burgerleri hazırlarken steril bir eldiven kullanıyorlar mı?

Çalışanlarımız burger hazırlığında mutlaka steril bir eldiven kullanırlar. Tavuk ve dana köftesi gibi çiğ materyaller ile çalışırken ikinci bir eldiven kullanarak oluşabilecek riskleri en aza indirmeye gayret ederler.

McDonald's'da salatalarının ve yeşilliklerinin temizliği nasıl sağlanır? Salatalar, restoranlarda mı yıkanır?

McDonald's salataları, öncelikle sözleşmeli çiftçiler tarafından tohumundan itibaren kontrollü sistemlerle yetiştirilir ve Fersan firmasının yüksek teknoloji içeren salata kesme, yıkama ve paketleme tesislerinde hazır hale getirilir. Soğukta muhafaza edilen salatalar, hazır paketli bir şekilde ve soğuk zincir dahilinde, taze olarak restoranlara ulaştırılır. Tüm bu işlemler sırasında çok detaylı ve titiz McDonald's standartları uygulanırken, 1 kilo salata için, yıkama sırasında 5.5 litre su kullanılır. Özel olarak yetiştirilmiş salataların kıtır kıtır olması ve tazeliğini devam ettirebilmesi için yıkandığı suyun derecesi bile kritiktir. Salatalar, tarladan restorana kadar hammadde ve üretimin her aşamasında izlenebilirlik özelliğine sahiptir.

McDonald's restoranlarında etlerin pişirildiği ızgaraların özellikleri nelerdir?

McDonald's etleri, en güvenli, kaliteli, doğru sıcaklıkta ve lezzetli ürünü sunabilmeyi hedefleyen McDonald's standartlarına uygun özel ızgaralarda pişirilir: . Hamburger ve Quarter Pounder gibi farklı burgerlerin etleri, bu etlerin özelliklerine göre ayarlanmış farklı ızgaralarda pişer ve farklı etlerle ızgaralar karıştırılmaz. . Izgaraların üst kapak ve alt kapak sıcaklık dereceleri farklıdır ve standarttır. . Her etin pişme süresi McDonald's'ta saniyesine kadar belirlenmiştir. Farklı etlerin pişme süresi farklıdır.

McDonald's “Soğuk Zincir” uygulamasından söz edebilir misiniz?

Donmuş gıda maddelerinin raf ömrü süresince sağlıklı ve taze kalmasını sağlamak amacıyla minimum -18 °C'de dondurulduktan sonra kesintisiz aynı ısı derecesinde taşınması ve depolanması işlemidir. McDonald's'ta soğuk zincirin sürekliliği için, ürünlerin üreticiden alınması, depolanması, sevkiyatı ve restoranlara teslimi boyunca tüm aşamalarda casus termometreler ve bilgisayar sistemleriyle sıcaklıklar kontrol ve takip edilir.

“Big Mac Endeksi” nedir?

1986 yılında, farklı ülkelerin para birimlerinin birbirlerine olan oranlarını gözlemlemek amacıyla oluşturulan Big Mac Endeksi, uluslararası ekonominin en eski temellerinden birine dayanıyor: Satın Alma Gücü Paritesi. Bu teoriye göre, 1 doların her ülkede aynı satın alma gücüne sahip olduğu varsayılıyor. Teoride söz konusu olan ‘alışveriş sepetimizde’ McDonald’s tarafından 100’den fazla ülkede üretilen dünyaca ünlü Big Mac yer alıyor. Big Mac Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre, dünyanın diğer ülkelerinde satın aldığınız hamburger, ABD’de aldığınız hamburger ile aynı fiyatta olmalıdır. Buna göre hamburgerlerin satış fiyatı karşılaştırıldığında, bir ülkenin para biriminini gerçek değerinin üstünde ya da altında olması gerektiği ortaya çıkıyor.

Dondurma ve Milkshake ürünlerinizde gluten yer alıyor mu?

Evet. Gluten, dondurma ve milkshake ürünlerimizde bulunuyor.