Geri Dön

Sizin İçin Önerdiklerimiz

Tüm Ürünleri Göster
Kilometre Taşları

Kilometre Taşları

1986

McDonald's'ın Türkiye'deki ilk restoranı 24 Ekim tarihinde Ali Vardar tarafından Taksim'de açıldı.

1988

Patates ve içeceğin dahil olduğu "MENÜ" kavramı sektörde ilk olarak McDonald's restoranlarında kullanılmaya başlandı.

1989

McDonald's Corporation Türkiye'ye gelerek "McDonald's Restoranları A.Ş" ticari ünvanı ile %100 yabancı sermayeli
bir şirket kurdu ve ayrıca "Hamburger Restoranları Ltd. Şti" ne %50 hisse ile ortak oldu.

1990

İlk tavuklu ürünler menüye dahil edildi.

1991

"Çocuk Menüsü" (Happy Meal) Türkiye'de ilk kez satılmaya başladı.

1993

Aralık ayında açılan Merter McDonald's restoranı, Türkiye'de açılan ilk "Arabaya Servis" restoranı oldu. McChicken satışı başladı.

1994

Corporation "Hamburger Restoranları Ltd. Şti'nin kalan %50 hissesini de satın aldı ve Türkiye'de daha hızlı bir şekilde büyümeye
başladı.Ağustos ayında ilk yazlık bölge restoranı Antalya'da açıldı.

1998

Kasım ayında Türkiye'deki 100. McDonald's Restoranı Sultanahmet'te açıldı.

2000

Türkiye'deki McDonald's restoranlarının sayısı 134'e ulaştı. Bu restoranların 88 adedi işletmeci 46 adedi
McOpCo olarak faaliyet gösteriyordu. Sistemdeki işletmeci sayısı 52 idi.

2001

Satış ve müşteri sayısını arttırmaya yönelik uygulanan "Plan Maksimum", uygulama ekibine TEAM AWARD kazandırdı.
Aynı yıl Mart ayında Besi Çiftliği faaliyete geçti.

2002

Kasım ayında McDonald's'ın Türkiye'deki faaliyetlerine daha güçlü ve verimli bir şekilde devam edebilmesi ve ülkeyle daha entegre bir biçimde gelişebilmesi amacıyla, McDonald's markasının işletme hakkının yerel bir geliştirici lisansöre devredileceği kamuoyuna açıklandı.

2003

Türkiye McDonald's tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan AloServis hizmeti başladı. Aynı yıl, dünya çapında başlatılan
"Başarma Planı" Türkiye'de de uygulanmaya başladı.

2004

McTurco satışa sunuldu. Aynı yıl, McDonald's Türkiye Yönetim Takımı "Mükemmelik Çemberi - Circle of Excellence"
ödülü ile ödüllendirildi. 2003 - 2005 6 yeni restoran açıldı.

2005

4 Mayıs tarihinde, McDonald's'ın Türkiye'deki tüm operasyonlarını devralarak
10+10 yıllığına yerel lisansör olmak üzere Anadolu Endüstri Holding ile ön anlaşma imzalandı.
4 Temmuz 2005 tarihinde imzalanan nihayi anlaşma neticesinde McDonald's'ın
uluslararası gücü ile Türkiye'nin en güçlü ve saygın gruplarından bir olan Anadolu Grubu'nun gücü birleşerek McDonald's'ın Türkiye'deki geleceği yeniden şekillenmeye başladı.
3 Ekim tarihinde hisse devri gerçekleşti. Aralık ayında şirketin ünvanı ANADOLU RESTORAN İŞLETMELERİ LTD. ŞTİ olarak değişti.
Hafif - Aktif programı başladı.

2006

8 yeni restoran açıldı.
Türkiye'den ilk kez bir işletmeci- Mikayil Önal, Altın Kemer ödülü kazandı.

2007

14 yeni restoran açılışı gerçekleşerek Türkiye'deki restoran sayısı 104'e ulaştı. Aynı yıl
ızgara tavuklu ürünler ve dürüm ilk kez menüye eklendi.

2008

Yeni açılan restoranlarla, restoran sayısı 116’ya çıktı.
Türkiye’den üç başarılı çocuk Beijing’de yapılan Olimpiyat Oyunları’na McDonald’s’ın davetlisi olarak katıldı.

2009

Restoran sayısı 134’e ulaştı.
Double Quarter Pounder menüye eklendi
Double McChicken menüye eklendi
Hamburger Üniversitesi,
2009 yılında, ilk kez Türkiye’deydi ve tarihinde ilk defa eğitim merkezinin olmadığı bir ülkede, yani Türkiye’de ilk mezunlarını verdi.

mcdonalds.com.tr'yi kullanarak Gizlilik Politikamızı ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz.