Geri Dön

Sizin İçin Önerdiklerimiz

Tüm Ürünleri Göster
Türkiye'de McDonald's - Bunları Biliyor musunuz?

Bunları Biliyor musunuz?

  • McDonald's ayranını hangi kuruluş üretir?
    McDonald's ayranları, McDonald's kalite standartlarına uygun olarak, Eker firması tarafından üretilir.

  • McDonald's'ın ekmek üreticisi hangi firmadır?
    McDonald's ekmekleri, Gebze'de East Balt Gıda firması tarafından yerli buğday kullanılarak, el değmeden, McDonald's standartlarına göre ileri teknoloji ile üretilir.

  • Türkiye'deki McDonald's'ın hamburger ve tavuk etlerinin üreticisi kimdir?
    Namet, Hacıince ve Pınar Et, McDonald's'ın et tedarikçileridir. Tavuk eti tedarikçimiz ise Banvit’tir.

  • McDonald's etleri için kullanılan hayvanlar nasıl kesilir?
    Kesimler Namet, Hacıince ve Pınar Et tesislerinde, İslami kurallara ve Hayvan Refahı prensiplerine uygun, yüksek standartlarda, veteriner hekim kontrolünde kesim yapılmaktadır.

  • Türkiye'deki McDonald's ürünlerinde kullandığı hammaddeleri nereden tedarik eder?
    Türkiye'deki McDonald's'ta satılan ürünlerin yüzde 95'i Türkiye'de üretilir. Geri kalan %5'lik gruba giren kahve, sandviçlere konan hardal sos, bazı paketleme malzemeleri ve çocuk menülerinde kullanılan oyuncaklar yurtdışından gelir.

  • Türkiye'deki McDonald's'ın işbirliği yaptığı Türk üreticiler, başka ülkelerdeki McDonald's restoranlarına ürün tedarik ederler mi?
    Türkiye'de McDonald's'a üretim yapan firmalar yurtdışındaki McDonald's restoranlarına da turşu, sos, sos hammaddesi, marul, patates, karton bardak, kahve gibi bir çok ürünü ihraç ederler.

  • McDonald's'ın dünyadaki 33 bini aşkın restoranından sadece Türk restoranlarında bulabileceğiniz ürünler var mıdır?
    McDonald's, yerel lezzetlere ve Türk damak tadına önem verir. Ayran, Double Köfteburger gibi ürünler sadece Türkiye'deki restoranlarda bulunur.

  • McDonald's'ta gıda güvenliği nasıl sağlanır?
    McDonald's kalite anlayışının temelinde gıda güvenliği yatar. McDonald's'ta son ürün kalite kontrolü anlayışından ziyade ürünün kalite ve gıda güvenliğinin baştan sağlanması için sistemler uygulanır. Bu yüzden McDonald's'ta kalite ve gıda güvenliği en başından, tüm aşamalar için tasarlanır. McDonald's Kalite Tasarım Süreci'nin aşamaları şu şekildedir:
    . İyi Üretim Uygulamaları (GMP)
    . Üretimin Her Aşamasının Kontrolü (Proses Kontrolü)
    . İzlenebilirlik (Traceability)
    . HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları)
    . İç ve Dış Bağımsız Denetimler (AIB, EFSIS, Yerel Bakanlık Ziyaretleri)

  • Türkiye'deki McDonald's'ın ketçap ve mayonez üreticisi kimdir?
    McDonald's restoranlarında kullanılan ve sunulan ketçap ve mayonezin üreticisi Tat'tır.

  • Türkiye'deki McDonald's'ın patates üreticisi kimdir? Patatesler nasıl üretilir?
    McDonald's patates üreticisi, Konya Şeker, Doğa ve Bolpat firmasıdır. Patates kızartmaları için yüzde 100 yerli hammadde ve yerli üretim patatesleri kullanılır. Üretim; buharla soyma, kesme, haşlama, nem dengeleme gibi tamamen doğal işlemler ile gerçekleşir. Üretimdeki tüm süreç aşamaları, ürünün mükemmel iç ve dış yapısını oluşturmak ve aynı zamanda ürünün son kızartma sırasında minimum yağ çekmesi için tasarlanmıştır. Özel ekipmanlarda, belirlenmiş süre ve sıcaklıklarda en az yağ çekecek şekilde doğal yollarla üretilen ünlü McDonald's patates kızartmaları, evlerde kızartılan patateslere oranla daha az yağ çeker.

  • Hamburgerlerin içine konan sosların üreticisi kim?
    Hamburger soslarımızın üreticisi McCormick Türkiye, Unilever ve Tat'tır.

  • McDonald's salatalarına sos eklenir mi?
    McDonald's salataları sossuz olarak hazırlanır ve sunulur.
    Sos eklemek isteyen misafirler için, restoranlarda Ana Gıda (Kırlangıç) tarafından üretilen, kapalı poşette, hazır soslar bulunur.

  • McDonald's tavuklu McNugget ürünleri nasıl hazırlanır?
    McDonald's tavuklu McNuggets ürünü yüzde 100 tavuk but ve göğüs etinden hazırlanır ve nişasta/un/tuz/baharattan oluşan karışımla kaplanır.

  • Türkiye'deki McDonald's'nin turşu ve salatalarının üreticisi hangi firmadır?
    Türkiye'deki McDonald's'ın turşu ve salatalarını, İzmir tesislerinde Fersan firması üretir.

  • McDonald's'da salatalarının ve yeşilliklerinin temizliği nasıl sağlanır? Salatalar, restoranlarda mı yıkanır?
    McDonald's salataları, öncelikle sözleşmeli çiftçiler tarafından tohumundan itibaren kontrollü sistemlerle yetiştirilir ve Fersan firmasının yüksek teknoloji içeren salata kesme, yıkama ve paketleme tesislerinde hazır hale getirilir. Soğukta muhafaza edilen salatalar, hazır paketli bir şekilde ve soğuk zincir dahilinde, taze olarak restoranlara ulaştırılır. Tüm bu işlemler sırasında çok detaylı ve titiz McDonald's standartları uygulanır: 1 kilo salata için, yıkama sırasında 5.5 litre su kullanılır. Özel olarak yetiştirilmiş salataların kıtır kıtır olması ve tazeliğini devam ettirebilmesi için yıkandığı suyun derecesi bile kritiktir. Salatalar, tarladan restorana kadar hammadde ve üretimin her aşamasında izlenebilirlik özelliğine sahiptir.

  • McDonald's hamburgerlerindeki turşular nasıl hep böyle aynı olabiliyor?
    McDonald's'ta standartlar, her zaman her yerde aynı kaliteyi sunmak üzerine inşa edilmiştir. McDonald's'ta turşu dilimlerinin kalınlıkları bile standarttır.

  • Kullanılmış kızartma yağları geri dönüşüme veriliyor mu?
    McDonald's restoranlarında kullanılan kızartma yağları, Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş şirketlerin, bitkisel atık yağı geri kazanma tesislerinde,T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2872 sayılı atıklarla ilgili yönetmeliği esaslarına uygun olarak, çevre ve insan sağlığına zarar oluşturmayacak şekilde ve sadece biyodizel üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürülür.

  • McDonald's Açık Mutfak uygulaması nedir?
    McDonald's misafirlerinin ne yediklerini, nasıl hazırlandığını, nasıl korunduğunu, tüm hijyen ve gıda güvenliği standartlarını ve uygulamalarını yani McDonald's farkını ve özenini görmeleri ve onların ürünler ve şirket ile ilgili sorularını cevaplamak üzere düzenledikleri Mini Turlar'ın tüm restoranlara uygulanmasıdır.

  • McDonald's Türkiye, restoranlarında kaç kişiye istihdam sağlar?
    McDonald's Türkiye restoranlarında yaklaşık 6000 kişi çalışmaktadır.

  • Yemek tepsilerinde bazen hiç açılmamış, hiç kullanılmamış ketçap veya mayonez poşetleri kalıyor. Bu ketçap, mayonez veya sos poşetlerine ne olur?
    McDonald's'ta Güvenli Yiyecek Prosedürleri'ne göre bir misafire sunulan herhangi bir yiyecek, hiç kullanılmamış veya ambalajı hiç açılmamış olsa bile asla tekrar kullanılmaz, ikinci bir kişiye asla sunulmaz. McDonald's, gıda güvenliği ile ilgili risk almaz!

  • Restoranlarda yerler ne sıklıkta silinir?
    Ortalama bir McDonald's restoranında yerler günde 24 kez paspaslanır.

  • McDonald's restoranlarında çalışanlar ellerini ne sıklıkta eller yıkar?
    McDonald's temizlik ve sanitasyon kurallarına göre, restoranda bulunan herkes her saatte bir ellerini prosedüre uygun olarak yıkamak zorundadır. Eller bir yere değmemiş olsa bile  saatte bir sanitize etme kuralı geçerlidir.

  • McDonald's'da tavuk ürünleri nasıl kızartılır?
    McChicken TM ve Chicken McNuggets TM, de diğer tüm ürünler gibi McDonald's güvenli yiyecek kurallarına göre pişirilir. Bu kurallara göre tavuk ürünlerinin belli bir iç sıcaklığa ulaşması (74°C) için pişme süreleri, kalite ve lezzetleri konusunda McDonald's'ın yüksek standartları uygulanır. Tavuk ürünlerinin kızartma sepetleri, kızartıldıkları fritözler (vatlar) ayrı ayrıdır. Pişme derecesi ve saniye detayına kadar pişme süresi ayrı ayrı belirlenmiş fritözlerde pişerler. Bu fritözler, pişme süresi dolduğu zaman sesli sinyalle ürünün kaldırılması gerektiği uyarısını yapar.

  • McDonald's restoranlarında etlerin pişirildiği ızgaraların özellikleri nelerdir?
    McDonald's etleri, en güvenli, kaliteli, doğru sıcaklıkta ve lezzetli ürünü sunabilmeyi hedefleyen McDonald's standartlarına uygun özel ızgaralarda pişirilir:
    . Hamburger ve Quarter Pounder gibi farklı sandviçlerin etleri, bu etlerin özelliklerine göre ayarlanmış farklı ızgaralarda pişer ve farklı etlerle ızgaralar karıştırılmaz.
    . Izgaraların üst kapak ve alt kapak sıcaklık dereceleri farklıdır ve standarttır.
    . Her etin pişme süresi McDonald's'ta saniyesine kadar belirlenmiştir. Farklı etlerin pişme süresi farklıdır.
    . Etlerin pişme süresi ve ızgaraların sıcaklığı konusunda en ufak bir standart dışı uygulamanın olmasını önlemek amacıyla akıllı ızgaralar kullanılır: Izgaralarda pişme süreleri ve sıcaklık dereceleri otomatik olarak ayarlanır ve pişme süresi dolduğu zaman ızgaralar, sesli bir sinyal vererek otomatik olarak açılır.

  • McDonald's restoranlarında bütün ürünler aynı yağda mı kızartılır?
    Kızartma tüm ürünler, kendi özel fritözlerinde kızartılır. Fritöze yerleştirilen sepetleri bile ayrı formattadır, birbirleriyle karıştırılmaz. Örneğin McNuggets sepeti ile McChicken sepeti ayrıdır.

  • Pişmiş McDonald's etinin özelliği nedir?
    McDonald's için pişmiş etinin en büyük özelliği güvenli ve sağlıklı olmasıdır:
    Güvenli olduğunu garantilemek için etler, merkez sıcaklığı en az 69°C olana kadar pişirilir.   

  • McDonald's'ta soğuk zincir nedir?
    Donmuş gıda maddelerinin raf ömrü süresince sağlıklı ve taze kalmasını sağlamak amacıyla minimum -18 °C'de dondurulduktan sonra kesintisiz aynı ısı derecesinde taşınması ve depolanması işlemidir. McDonald's'ta soğuk zincirin sürekliliği için, ürünlerin üreticiden alınması, depolanması, sevkiyatı ve restoranlara teslimi boyunca tüm aşamalarda casus termometreler ve bilgisayar sistemleriyle sıcaklıklar kontrol ve takip edilir.
     

mcdonalds.com.tr'yi kullanarak Gizlilik Politikamızı ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz.